Ohjaajia tarvitaan maastopyöräilykertojen vetämiseen urheiluseurojen, koulujen sekä kirkon tapahtumissa!!

14.4.2017

Opetus- ja kulttuuriministeriön projektimme “Syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten aktivoiminen pyöräilyn keinoin” on käynnistymässä todenteolla pyöräilykauden alkaessa.

Talven aikana olemme projektin puitteissa käynnistäneet yhteistyön Keravan seurakunnan, Helsingin alueen jääkiekkoseurojen sekä Vantaan ja Keravan hiihtoseurojen kanssa, sekä Vantaan alueen koulujen kanssa. Tavoitteenamme on käydä esittelemässä maastopyöräilyä heidän harjoituksissaan, liikuntatunneilla, sekä erilaisissa tilaisuuksissa.

Ensimmäinen maastopyöräilyn “tutustumisajo” järjestetään Keravan seurakunnan liikuntapainotteiselle rippikouluryhmälle Lauantaina 22.4. klo 14.00. Tarkoitus on käydä läpi perusasioita pyörän huollosta (ketjuissa rasvaa, satulan korkeus, renkaiden ilmanpaine, jne) ja ajamisesta (polkemisrytmi, jarruttaminen, esteen ylitys, tasapaino pyörän päällä eri maastonkohdissa). Seurakunnan alueella on hiekkakenttä, jossa harjoitteet voidaan suorittaa. Tutustumisajon tavoite on antaa perusvalmiudet kesäkuulle sovitulle mtb-retkelle sipoonkorpeen.

Rippikouluryhmä on ohjaajinaan noin 20 henkeä, joten tilaisuuteen tarvitaan vähintään kaksi vetäjää. Vetäjille maksetaan korvauksena 50€ plus matkakulut.

Seurallemme on hankittu kuusi maastopyörää sekä 12 kypärää, joita on tarkoitus käyttää lainakalustona harjoituksissa. Kalusto kuljetetaan paikalle seuramme autolla. Auto sijaitsee kulomäessä ja pyörät seuran toimistolla. Ennen tilaisuutta on siis sovittava auton ja kaluston hakemisesta ja palauttamisesta. Harjoituksen kanssa koko ruljanssiin on hyvä varata noin 2h aikaa.

Ilmoittautumiset: noora.k.kanerva@gmail.com.

Lisäksi keväälle on sovittuna seuraavat maastopyöräilyn vetokerrat, joihin jokaiseen tarvitaan vähintään 2-3 vetäjää:

• 27.4. klo 18-20.00 Kulomäen koulun kevät matinea klo 18-20.00 (lajiesittely, paikalla myös muita lajeja)
  • 2.5. klo 8-9 Tuusulan ringeten treeniryhmä (7-9 luokkalaisia), harjoitus
  • 10.5. klo 9-12 Jokiniemen koulu: unelmien liikuntaviikko: lajiesittely useammalle ryhmälle aamupäivän aikana.
  • 17.5. klo 18-19.30 HJK-Hockey 04-syntyneiden lätkätreenit Paloheinän jäähallilta
  • 31.5. klo 18-19.30 HJK-Hockey 04-syntyneiden lätkätreenit Paloheinän jäähallilta
  • 6.6. (kellonaika vielä auki) Keravan seurakunnan liikuntapainotteisen rippikoulun mtb-retki Sipoonkorpeen (tai vastaavaan paikkaan), kesto 3h
  • 13.6. klo 12-15, HJK-Hockeyn kesäleirin iltapäivätreeni, kolme ryhmää, jokainen 1h mittainen.

Jokaisesta vetokerrasta maksetaan korvauksena 50€/vetäjä plus matkakulut.

Tilaisuuden keston lisäksi on varattava aikaa lainakaluston paikallekuljettamiseen ja poisviemiseen sekä mahdollisiin huoltotoimenpiteisiin (pyörän pesu, ketjujen rasvaus, yms).

Ilmoittautumislomakeelle OKM projektin sivun kautta TÄSTÄ