Cyclo-cross SM-kilpailut 2021

VIRALLISET TULOKSET: TÄSTÄ

KILPAILUOHJE

1. SÄÄNNÖT

Kilpailuissa noudatetaan UCI:n CX-, Suomen Pyöräilyn CX- ja SM- sääntöjä sekä tässä kilpailuohjeessa mainittuja ohjeita. Kilpailussa käytetään cyclo-cross pyörää ja renkaiden suurin sallittu leveys on 33mm (renkaiden sivussa ilmoitettu leveys).

Kilpailijoita ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta vaan jokainen kilpailija vastaa omasta vakuutusturvastaan itse.

2. AIKA JA PAIKKA

Cyclo-cross (CX) suomenmestaruuskilpailut pidetään lauantaina 31.10.2020 Hakunilan urheilupuistossa. Kilpailukeskus sijaitsee osoitteessa Luotikuja 2 0120 Vantaa. Aluekarttaan pääset TÄSTÄ.

3. KILPAILULUOKAT

Cyclo-cross (CX) Suomen mestaruuskilpailut järjestetään seuraaville luokille.

M / N16 - 2005 – 2008 syntyneet (Suomen Pyöräily Ry sääntöjen mukaan kilpailija voi osallistua yhtä luokkaa ylemmäksi, jos omaa luokka ei kilpailuissa järjestetä)
M / N 18 - 2003 - 2004 syntyneet
N Elite - 2002 ja aikaisemmin syntyneet
M Elite - 2002 ja aikaisemmin syntyneet
M50 - 1971 ja aikaisemmin syntyneet

Lähtölistan löydät TÄSTÄ

4. KILPAILUNUMEROT

Kilpailukansliasta noudetut kilpailunumerot kiinnitetään seuraavasti: iso kilpailunumero kiinnitetään keskelle selkää ja pienemmät kilpailunumerot molempiin olkapäihin. Ajanottosiru kiinnitetään nippusiteillä kilpailijan kypärään ulkopuolelle. Numeroita ja ajoitussirua ei tarvitse palauttaa.

5. LÄHTÖ JA MAALI

Lähtö- ja maalipaikka sijaitsevat aluekartan osoittamissa paikoissa. Kilpailijoiden lähtöön järjestäytyminen perustuu UCI CX -sääntöihin ja järjestäjän lisäohjeeseen. Kilpailijat kutsutaan lähtölinjalle ensisijaisesti UCI:n 2020 cyclo-cross pistetilanteen mukaan ja toissijaisesti osallistujien lähtöpaikat määritellään tämän vuoden CX-kilpailujen perusteella.

Lähtöpaikalla on oltava 10 min ennen kyseisen luokan lähtöä, kilpailijat kutsutaan lähtöriviin (8 paikkaa rinnakkain) numerojärjestyksessä. Ensimmäinen lähtö kutsutaan lähtöviivalle järjestyksessä M18, M50 ja M16, 2. lähtö N/M18 ja N16.

Jos kilpailija tulee kierroksella kiinniajetuksi tai on tulossa kiinniajetuksi, niin kilpailija poistetaan maalilinjan jälkeen radalta ylituomarin toimesta, kilpailija saa sijoituksen sen hetkisen tilanteen mukaan.

Kilpailijan, joka keskeyttää kilpailun, on välittömästi poistuttava reitiltä ja ilmoitettava keskeytys reittivalvojalle tai tuomarille.

Reitillä harjoittelu on sallittu kilpailupäivänä vain ilmoitettuina harjoitusaikoina.

Maaliintulon jälkeen N/M16 luokkien kilpailijoiden on välittömästi poistuttava maalialueelta.

6. HUOLTOALUE

Huoltoalue sijaitsee aluekartan osoittamassa paikassa ja on merkitty keltaisilla lipuilla. Huoltoalue ohitetaan kierroksen aikana kaksi kertaa. Ravinto- ja tekninen huolto on sallittu ainoastaan huoltoalueella. Huoltoalueella voi olla yhtä kilpailijaa kohti yksi nimetty huoltaja. Huoltoalueella ei ole järjestäjän toimesta painepesureita tai vastaavia, eikä myöskään juoksevaa vettä. Lähin vesipiste sijaitsee aluekarttaan merkityllä pyöränpesupaikalla.

7. KILPAILUKESKUS JA -TOIMISTO

Kilpailukeskus on avoinna klo 9:00-16:00.

Joukkueenjohtajien kokous pidetään klo 10:00 maalipaikan tuntumassa.

Numerot noudettavissa klo 9:00 alkaen huoltorakennuksessa sijaitsevasta kilpailutoimistosta.

8. AIKATAULU:

9:00-13:00        Numeroiden nouto kilpailutoimistosta

10:00                Joukkueenjohtajien kokous maalialueen tuntumassa

10:00-10:55      Rataan tutustuminen

11:00                M16 (ajoaika n. 30 min), M18 ja M50 (ajoaika n. 40 min)

12:00                N16 (ajoaika n. 30 min), N18 ja N Elite (ajoaika n. 40 min)

13:00-13:25      Rataan tutustuminen

13:30                M Elite (ajoaika n. 60 min)

15:00                Palkintojenjako maalialueen tuntumassa

Kolme parasta palkitaan luokittain suomenmestaruusmitaleilla ja N/M Elite luokkien voittajat suomenmestarin paidalla. Palkintojen jakoon kilpailijat osallistuvat seuran virallisessa asussa. Palkintojen jakoon ei saa tuoda pyörää esille.

9. KILPAILUN JÄRJESTÄJÄ

Korson Kaiku Ry / Pyöräily

Kilpailunjohtaja             Pasi Juntunen 0400-985 118 pasi.juntunen(ät)ksbr.fi

Ylituomari                     Harri Myllymäki 0400-156 483

10. LISÄTIETOJA JA TULOKSET

www.korsonkaikumtb.sporttisaitti.com

11. ENSIAPU

Kilpailulääkäri Kreu Maisniemi   0400 430 603

Hätänumero 112

12. COVID-19

COVID-19 oheistus liitteenä, tämä päivitetään tilanteen muuttuessa ennen kilpailuja. Järjestäjien ohjeistukseen pääset TÄSTÄ.

Valtioneuvoston kanslian ohjeistus TÄSTÄ.

THL:n ohjeistus TÄSTÄ.

13. ADT TILAT

ADT tilat sijaitsevat Hakunilan urheilupuiston huoltorakennuksessa.

PDF-tiedostocovid_ohjeistus_cx_sm.pdf (115 kB)
Cyclo-cross SM 2021 kilpailuiden COVID19 ohjeistus
PDF-tiedostoCyclocross Finnish Championship 31.10.2020 start list.pdf (37 kB)
Lähtölista, cyclocross SM 2021