Korso 96 MTB kilpailuohjeet

Keski-Suomen Betonirakenne
Trimtex
Pyöräliike Lundberg
Bontrager
Trek
High5
Bliz
Hydrapak
Paslode
Husqvarna
Pocal
Liikuntakeskus Vida

KORSO 96 MTB MARATHON

Su 2.6.2019 klo 12:00 Korso, Vantaa                         Päivitetty    12.3.2019

 

Maastopyöräilyn kuntotapahtuma, joka on tarkoitettu kaikille maastopyöräilyä harrastaville

 

KILPAILUKESKUS

Kilpailutoimisto, tapahtumatori sekä lähtö- ja maalialue sijaitsevat Vierumäen kuntoradan parkkipaikalla, Huuhkajatie 1, 01450 Vantaa. Kilpailutoimisto on auki kilpailupäivänä 2.6.2019 klo 9-19. Pukeutumis- ja peseytymistilat  sijaitsevat Vierumäen koululla, Lehmustontie 9 (entinen Saviontie 9), 01450 Vantaa ja Ruusuvuoren koululla, Kisatie 21, 01450 Vantaa. Pyörien pesupaikka sijaitsee Vierumäenkoululla. Jälki-ilmoittautuminen tapahtuu Ruusuvuoren koululla Kisatie 21, 01450 Vantaa. Jälki-ilmoittautumisesta lisätietoja alempana.

 

AUTOJEN PYSÄKÖINTIPAIKAT

Autojen pysäköintipaikat sijaitsevat Vierumäen koulun piha-alueella ja hiekkakentällä sekä Korson koululla (Kisatie 29) ja Ruusuvuoren koululla (Kisatie 21). Korson- ja Ruusuvuoren kouluilta on matkaa kilpailukeskukseen noin 1,5 km (katso kilpailukeskuksen kartta). Näillä kouluilla pysäköiville on järjestetty kilpailutoimiston yhteyteen ns. varustenarikka.

 

LUOKAT ja MATKAT

LuokkaMatka
Avoin96km
N/M, M18, N/M40 ja M5064km (XCM-cup luokat)
N/M ja N/M16, M1432km
FatBike M/N32km
Sähköpyörä (avoin)32km
N10-14 ja M10-129km
N/M85km
Minimini (alle 6v)3x400m (max 20min)

 

Osallistujilta EI edellytetä Suomen Pyöräilyunionin kilpailulisenssiä.

96km matkalla on aikalimiitti (3h45min). Aikarajan ylittäneet otetaan tervetulleina maaliin jo 64 km kohdalla (toisen kierroksen jälkeen).

96 km matkalle osallistujat huomioidaan automaattisesti 64km väliaijalla XCM-cup tuloksiin. Palkinnon voi saada ainoastaan luokasta johon on ilmoittautunut.

 

MINI MARATHON

Mini Marathon on tarkoitettu 8-14 -vuotiaille tytöille ja 8-12 -vuotiaille pojille. Reitti on pituudeltaan 5 km (N/M8) tai 9 km (loput sarjat) ja maastoltaan helppo. Mini Marathonin perässä ajaa ns. peräpään valvoja, joka takaa että kaikki pääsevät maaliin. M14 ajavat 32 km puolimarathon matkan.

 

MINI MINIMARATHON

Perheen pienimmille tarkoitettu helppo tutustuminen maastopyöräilyyn. Reitti kiertää pituudeltaan 400m kierrosta aivan kilpailukeskuksen vieressä. Reitti on hiekkapohjaista polkua ja soveltuu vaikka potkupyörällä läpi ajettavaksi. Reittiä kierretään 4 kierrosta tai maksimissaan 20min. Tarkempi pituus selviää lähempänä kilpailua. Ilmoittautuminen muusta jälki-ilmoittautumisesta poiketen kilpailupaikalla. Ei ennakkoilmoittautumista. Hinta 10€

 

ILMOITTAUTUMINEN, JÄLKI-ILMOITTAUTUMINEN JA OSANOTTOMAKSUT

Osanottomaksun voi myös maksaa Smartum- tai Virike- liikuntaseteleillä tai Sporttipassilla. Ilmoittautuminen tehdään tämän linkin kautta ja postitetaan osanottomaksua vastaava määrä Smartum- tai Virike-liikuntaseteleitä osallistujan nimellä varustettuna osoitteeseen Käkipolku 11 A 01450 Vantaa 28.5.2019 mennessä. Epassin maksukuitit tulee toimittaa osoitteeseen pasi.juntunen@ksbr.fi.

Jälki-ilmoittautumisia otetaan vastaan Ruusuvuoren koululla (Kisatie 21) su 2.6.2019 klo 9-11 ja maksu Smartum- tai Virike liikuntaseteleillä tai käteisellä (€). Poikkeuksena mini mini marathon jonka jälki-ilmoittautuminen tapahtuu kilpailupaikalla. Olkaa paikalla ajoissa ruuhkan välttämiseksi ja huomioikaa, että Ruusuvuoren koululta on noin kilometrin matka kilpailun lähtöpaikalle.

Osanottomaksut

Matka1. Hintaporras ( -> 30.4. saakka)2. Hintaporras (1.5. - 28.5.2019 saakka)Ilmoittautuminen paikanpäällä
96km40€50€70€
64km40€50€70€
32km30€40€50€
Mini marathon (32km, 9km, 5km) 15€15€15€
Mini mini  10€

 

                     

OSANOTTOMAKSU SISÄLTÄÄ mm.

  • Ajanoton
  • Juoma- ja ravintohuoltopisteet reitin varrella (vesi, High5 -urheilujuoma, rusina, suolakurkku)
  • Keittolounas maalissa (lihakeitto tai kasviskeitto, leipä, levite ja juoma), Ruokailu maalialueella klo 13:00 alkaen
  • Pukeutumis- ja peseytymistilat Vierumäen koulun tai Ruusuvuoren koulun tiloissa
  • Pyöränpesumahdollisuuden
  • Osallistumisen tuotepalkintojen arvontaan
  • Luokkien nopeimmat palkitaan tuotepalkinnoin
  • Juomapullo

 

LÄHTÖ JA MAALI

Lähtö ns. master lähtönä (auton perässä) Lehmuston – Korsontie, Mätäkivenmäelle päin n. 1,3 km, jonka jälkeen käännytään oikealle hiekkatielle josta alkaa vapaa vauhti. Lähtö- ja maali kaikissa luokissa sijaitsee Vierumäen kuntoradalla, Huuhkajatie 1 kohdalla (kilpailukeskuksen vieressä).

Mini marathon lähtee kuntorataa pitkin samoin kuin marathonin toinen kierros, ilman saattoajoa.

Sarjojen lähtöajat löytyvät aikataulusta

Lähtöpaikalla oltava vähintään 15 min ennen kyseisen luokan lähtöä. Lähtöpaikalle on merkitty omat lähtökarsinat ajettavien matkojen mukaan, kilpailija huolehtii itse siitä että on oikeassa lähtökarsinassa.

 

KILPAILUNUMEROT

Kilpailunumerot noudetaan kilpailutoimistosta kilpailupäivänä tai lauantaina 1.6. klo 19:30-20 Vierumäen koululta (vain ennakkoilmoittautuneet).

Numero kiinnitetään pyörän ohjaustankoon niin, että ovat hyvin luettavissa edestäpäin. Kilpailunumeroita ei tarvitse palauttaa.

 

REITTI, RADANMERKKAUS JA LIIKENTEENOHJAUS

Reitti kiertelee Korso – Mätäkivenmäki – Ruotsinkylä - Kulomäki välisellä alueella. Reitti kulkee pääosin metsäpolkuja / hiekkateitä / latupohjia pitkin, osan matkasta reitti kulkee kevyen liikenteen väyliä pitkin. Reitin pituus on n. 32km. Reitillä on muutamia lyhyitä teknisiä osuuksia.

Reitti merkataan A4-kokoisilla opasnuolilla. Reittikartta nähtävillä lähtöpaikalla tai täällä. Mini marathon -reitin erkanemiskohdat merkitään erillisillä värillisillä nuolilla. Nuolien väri vastaa mini marathon numeroiden pohjaväriä.

Liikuttaessa yleisillä teillä ja kevyen liikenteen väylillä on osallistujan noudatettava tieliikennesääntöjä ja -asetuksia sekä otettava huomioon muut tienkäyttäjät.

Kaikissa teiden ylityspaikoissa ja risteyksissä ei ole liikenteenohjaajia, joten osallistujien on noudatettava erityistä varovaisuutta ylitettäessä yleisiä teitä.

 

RAVINTOHUOLTO

Ravintohuolto on sallittu reitin kaikilla osilla, järjestäjien toimesta juoma- ja ravintohuolto reitillä n. 15 km välein (suolakurkku, rusina, High5 urheilujuoma ja vesi) ja maalissa (banaani, keksi, suolakurkku, rusina, High5 urheilujuoma, ja vesi). Reitti kulkee pääosin yksityisten mailla, joten reitin varrella kaikenlainen roskaaminen on kielletty koskien mm. geelien ja energiapatukoiden papereita, tahallinen roskaaminen voi johtaa kilpailusta hylkäämiseen. Omia juomapulloja voi viedä etukäteen maalialueen yhteydessä olevalle huoltopaikalle.

 

VAKUUTUSTURVA

Ilmoittautumismaksu ei sisällä vakuutusta. Jokainen osallistuja osallistuu tapahtumaan omalla vastuullaan ja vastaa itse omasta vakuutusturvastaan. Suosittelemme lunastamaan Suomen pyöräilyunionin FILLARIPASSIN, jolla vakuutat itsesi pyöräilytapahtumiin, joissa ei vaadita kilpailulisenssiä. Tapahtuman järjestäjällä on vastuuvakuutus. Kilpailussa on käytettävä hyväksyttyä jäykkärakenteista kypärää.

 

ENSIAPU

Tapahtuman ensiapupalvelusta vastaa SPR Korso ja päivystysnumero tapahtumapäivänä 0400-686185. Päivystys piste lähtö- ja maalialueella koko tapahtuman ajan ja reitin varrella liikkuva partio. Liikenteenohjaajilla ja ratavalvojilla on gsm-puhelinyhteys kilpailunjohtajaan ja ensiapuun. Vakavammissa tapauksissa suoraan ensiksi hätäkeskukseen 112. Kilpailunjohdon ja SPR ensiapuryhmän välillä käytetään GSM tai VHF/UHF radiopuhelimia.

 

PALKINNOT JA PALKINTOJENJAKO

Palkintojen jako Maalialueella aikataulun mukaisesti

Marathon (96 km): kolmelle parhaalle tavarapalkinnot

Marathon (64 km): N/M, M18, N/M40 ja M50 kolmelle parhaalle tavarapalkinnot (XCM- cup luokat)

Puoli Marathon (32 km): M, N, ja N/M16, M14 kolmelle parhaalle tavarapalkinnot

Sähköpyörä (32 km); Parhaat palkitaan

FatBike (32 km): N/M Parhaat palkitaan

Mini Marathon: N8-14/M8-12 kaikki osallistujat palkitaan

Mini mini marathon: kaikki osallistujat palkitaan pian kilpailun päätyttyä

 

Kaikkien osallistujien kesken arvotaan arvontapalkintoja, muistakaa tarkistaa kisakansliassa olevasta listasta oletteko voittaneen arvonnassa   

 

KILPAILUN JÄRJESTÄJÄ

Korson Kaiku ry / Pyöräilyjaosto

 

KILPAILUNJOHTAJA JA TIEDUSTELUT

Pasi Juntunen 0400- 985 118, pasi.juntunen(ät)ksbr.fi

Kilpailusta tiedoitetaan säännöllisesti Korson Kaiun nettisivuilla sekä tapahtuman Facebook-sivulla.

 

TULOSPALVELU ja TULOKSET

Tulospalvelu, reaaliaikaisesti kisan aikana