HJK:n 04-syntyneiden jääkiekkojengi pääsi ensimmäistä kertaa maastopyöräilyn pariin

18.5.2017

HJK:n junnut metsässä
HJK:n junnut metsässä

Keskiviikkona 17.5. Korskan Rasmus Laitala ja Simo Toivonen kävivät vetämässä OKM-projektin puitteissa treenin HJK:n 04-syntyneiden lätkäjengille. 

Kaikille mukaan tulleille löytyi pyörä ja alkuun Simo kävi läpi perusteita varusteista ja pyörän säädöistä. Tämän jälkeen käytiin läpi porukan rengaspaineet ja satulankorkeudet. Lähdettiin matkaan aluksi rauhallista vauhtia ulkoilureittejä pitkin Vantaan joen varressa kulkevaa rantapolkua kohden. Maastossa tuli pitkospuutkin vastaan, mutta ne päätettiin vielä olla ajamatta niitä.

Rantapolku ajeltiin länteen päin ja kaikki sujui hyvin. Muutamaa junnua taisi alkaa ihmetyttää että eikö sen teknisempää tulla ajamaan. Rantapolun loputtua käytiin nopeasti jarrutuksen periaatteet läpi ja kohti ekaa teknisempää polkua. Teknisissä laskuissa junnut selkeästi innostuivat touhusta. Lenkki lopeteltiin Paloheinän täyttömäen päälle ja ajeltiin alas kivaa bermireittiä pitkin. Sen verran hauskaa oli muutaman junnun mielestä, että lähtivät vielä uudestaan kipuamaan mäkeä ylös ja laskemaan alas vaikka treeni loppuikin jo!

Saman porukan kanssa lenkkeillään uudestaan keskiviikkona 31.5.