Vierumäen XCO-rata

XCO-maastopyörärata on suunniteltu ja rakennettu Korson Kaiun maastopyöräilijöiden toimesta Vantaan vierumäen maastoihin yhteistyössä Vantaan Kaupungin kanssa. Suunnittelutyö aloitettiin 2012 syksyllä ja varsinainen rakennus- ja merkkaustyö tehtiin 2013 kesällä ja radan viralliset avajaiset järjestettiin elokuussa 2013 tapahtumassa Korso Goes Mountainbiking. Reittimerkinnät ja kyltit on suunniteltu radalle yhteistyössä Metropolian ammattikorkeakoulun kanssa. Merkinnät testattiin radalla järjestetyssä promotilaisuudessa keväällä 2013, minkä perusteella kyltistö kehitettiin nykyisenlaiseksi.

Reitti lähtee liikkeelle Vierumäen ulkoilumaastojen parkkipaikalta (huuhkajatie 1, 01450 Vantaa). Parkkipaikan välittömässä läheisyydessä kuntoradan puolella on opastetaulu, jossa on kuvattuna reitti, sekä tärkeimmät radalla esiintyvät merkinnät. XCO-radasta kuvattiin radalla järjestettyä kansainvälistä XCO eli olympiamatkan kilpailua varten esittelyvideo kesällä 2014, jonka voit käydä katsomassa TÄSTÄ. Rata on noin 4 km pitkä. Reitti seuraa pääasiassa olemassa olevaa polkuverkostoa. Radalle on myös rakennettu kallistettuja kurveja, tukin ylityksiä, kivikoita eli rock gardeneita sekä pudotuksia eli droppeja. Vaativimmissa kohdissa on opastettuna myös helpompi kiertotie.

Vantaan Kaupunki on vuokrannut maa-alueen Korson Kaiulle huolto- ja kunnossapitosopimuksella. Korson kaiulla on tapaturmavakuutus radalle. Korson Kaiku on vastuullisena toimielimenä velvoitettu tekemään rikosilmoituksen radalla tapahtuvasta ilkivallasta. Jos havaitset radalla epäkohtia tai ilkivaltaa, otathan yhteyttä seuraamme, kiitos!

Mukavia ajohetkiä Vierumäen XCO-radalla!

Keski-Suomen Betonirakenne
Trimtex